Vergoeding

Vergoeding

In 2015 vonden er een aantal wijzigingen plaats in de manier waarop de voetzorg voor mensen met diabetes geregeld is. (In 2023 blijft dit onveranderd) Ook u kunt hiermee te maken krijgen. Via dit artikel wordt u geïnformeerd over de veranderingen en waar u op moet letten.

 

Zorgprofielen

 Er zijn 4 zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. U loopt dan namelijk meer risico op wondjes. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van de behandelend arts. Die kan dat uitbesteden aan verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld een diabetisch verpleegkundige of een praktijkondersteuner. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt. 

 

Basisverzekering

Als u in aanmerking komt voor vergoeding van uw voetzorg via de basisverzekering (zorgprofielen 2, 3 en 4) dan zult u doorverwezen worden naar een podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt uw voeten nauwkeurig en schrijft een persoonlijk behandelplan. In dat plan staat onder meer hoeveel voetzorg u nodig heeft. U kunt bij een van de onderstaande podotherapeuten aangeven  dat ik uw pedicure ben. De podotherapeut regelt dan de afstemming van de voetzorg met de pedicure. Let op, u krijgt een gedeelte van de behandeling vergoed. Er wordt een bijdrage van 7 euro gevraagd om de behandeling compleet te maken.

Podotherapeuten waarmee ik een samenwerkingsovereenkomst ben aangegaan zijn:

Lalkens Podotherapie     Achilleon Zorg    Podotherapie Klok      
Boelkenweg 4    Stationsplein 7    Ullevi 7       
 7841CG Sleen    7811GW Emmen     7825SC Emmen       
 tel. 06-50747476 tel. 050-3123651      tel. 0591-357190     
  www. achilleonzorg.nl            www.podotherapieklok.nl

Aanvullende verzekering

Als uw voetzorg niet door de basisverzekering gedekt wordt (zorgprofiel lager dan 2), dan is soms vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering. Let hierbij op uw polisvoorwaarden.

 

Vergoeding reuma en risicovoet

Soms is het ook mogelijk om voor de reumatische voetverzorging of voor de voetverzorging van de risicovoet een vergoeding te krijgen. Kijk hiervoor uw polisvoorwaarden na. Ook heeft u dan een verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig.

 

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, dan beantwoord ik  uw vragen graag tijdens de volgende afspraak.